Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Kurczak curry z warzywami

Kurczak curry z warzywami

Pomidorki faszerowane kozim serem

Pomidorki faszerowane kozim serem

Kasztany

Kasztany

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Berlińska kartoflanka z parówkami

Przepis na pożywną i ciekawą zupę

składniki:

  • 750 g ziemniaków
  • pęczek włoszczyzny (bez kapusty)
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 8 gałązek świeżego majeranku
  • 1 litr klarownego bulionu mięsnego
  • 4 cienkie parówki
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

przyrządzanie:

  • Ziemniaki opłukać, obrać, umyć i pokroić w małą kostkę. Włoszczyznę oczyścić i pokroić na dość duże kawałki. Cebule obrać i pokroić w kostkę.
  • W dużym garnku rozgrzać olej. Na tłuszcz wsypać cebulę i smażyć, aż nabierze złocistego koloru.
  • Majeranek umyć i osuszyć, listki oderwać od gałązek, razem z ziemniakami i włoszczyzną dodać do cebuli.
  • Warzywa wymieszać, lekko poddusić. Wlać bulion, gotować pod przykryciem około 30 minut. Lekko zmiksować.
  • Parówki pokroić w plasterki, włożyć do zupy, podgrzewać na małym ogniu około 5 minut.
  • Zupę doprawić. Dodać listki pietruszki.