Biała zupka krem z sezonowych warzyw umili i nasyci każdego głodomora. Do tego ma właściwości wzmacniające!
składniki:
- pokrojona zielenina
- szczypta kurkumy
- szczypta kardamonu
- 1 litr rosołu z wczoraj
- 3 ziemniaki
- 2 marchewki
- 1 pietruszka korzeń
- 4 ząbki czosnku
- szczypta imbiru w proszku
przyrządzanie:
- Ten przepis robi się błyskawicznie jeśli masz rosół z wczoraj
- Jeśli nie użyj kostek rosołowych
- Wszystkie warzywa dokładnie umyj i obierz
- Ziemniaki i marchew ugotuj w gorącej wodzie (około 13 minut).
- Czosnek zblenduj, dodaje ugotowane warzywa, pietruszkę.
- Dolej pół szklanki bulionu i przyprawy podane w składnikach.
- Miksuj przez kilka minut. Przelej do gotującego się rosołu.
- Całość gotuj około 10 minut na małym ogniu.
- Do smaku możesz dodać śmietany 30%