Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Bigos bez mięsa!

Ten bigos to doskonała alternatywa dla tradycyjnego, mięsnego wydania. Zdecydowanie docenią go wegetarianie. 

P1040768

składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 kwaśne jabłko
  • 1,5 łyżki masła
  • kilka suszonych śliwek
  • 25 dag grzybów leśnych lub pieczarek
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 10 ziaren świeżego pieprzu
  • sól

przyrządzanie:

 Kiszoną kapustę przepłucz, posiekaj na mniejsze kawałki.
 Przełóż do garnka. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, wlej 2 szklanki wody.
 Duś pod przykryciem przez 15 minut,
 Grzyby pokrój i zeszklij z posiekaną cebulą na maśle. Dodaj do kapusty.
 Jabłko zetrzyj na tarce, śliwki pokrój i wrzuć do garnka.
 Dolej 1 szklankę wody, dodaj sól i duś na małym ogniu przez 40 minut.
 Pamiętaj, aby co jakiś czas mieszać drewnianą  łyżką, dolewając po trochę wody.
Podaj z ulubionym pieczywem.

 

 

 

WIĘCEJ O TYM PRZEPISIE, ORAZ PRZYDATNE WSKAZÓWKI ZNAJDZIESZ TUTAJ

WIĘCEJ TAKICH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ NA KUKING.

POLUB KUKING!