Wilgotne Brownie o smaku piernikowym. Nastrój się przed świętami. Smakuje niebiańsko!

składniki:
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady, dobrej jakości
- 150 g masła
- 30 ml oleju rzepakowego
- garść dowolnych orzechów
- 5 jaj
- szklanka cukru
- 100 g mąki
- 3 łyżki kakao
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki kardamonu
przyrządzanie:
- Masło i czekoladę roztop w kąpieli wodnej
- Do letniej masy dodajemy olej, mieszamy
- Jajka z cukrem miksujemy na puch
- Do masy jajecznej dodajemy masę czekoladową
- Na koniec do powstałej masy przesiewamy mąkę, dodajemy kakao i pozostałe sypkie przyprawy
- Gotową masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 minut.
- Po upieczeniu i wystudzeniu sypiemy pudrem po wierzchu
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














