Brukselka upieczona w piekarniku jest bardziej aromatyczna i chrupiąca niż gotowana w wodzie. Koniecznie zaserwuj dzieciom. To bomba witaminowa.
składniki:
- 1 kg brukselki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Brukselkę polać oliwą, posypać solą i pieprzem.
- Piec 1h w temperaturze 170°C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














