Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ziemniaki nadziewane boczkiem

Ziemniaki nadziewane boczkiem

Ekspresowa sałatka z ziemniakami, oliwkami, papryką

Ekspresowa sałatka z ziemniakami, oliwkami, papryką

MARYNOWANIE warzyw, owoców- zasady

MARYNOWANIE warzyw, owoców- zasady

Jajeczne hamburgery

Jajeczne hamburgery

Zapiekane sznycelki z żurawiną

Zapiekane sznycelki z żurawiną

Befsztyk wołowy

Befsztyk wołowy

ESTRAGON- ciekawostki, zastosowanie

ESTRAGON- ciekawostki, zastosowanie

Siekane placuszki z kurczaka

Siekane placuszki z kurczaka

TYMIANEK- ciekawostki, zastosowanie

TYMIANEK- ciekawostki, zastosowanie

SUSZENIE grzybów, owoców, warzyw- zasady

SUSZENIE grzybów, owoców, warzyw- zasady

Diabelskie skrzydełka w miodowej polewie

Diabelskie skrzydełka w miodowej polewie

Surówka z marchwi + chrzan

Surówka z marchwi + chrzan

Pomarańczowy sos do drobiu

Pomarańczowy sos do drobiu

Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym

Kotlety ziemniaczane z sosem grzybowym

SAŁATKA Z BRZOSKWINIAMI W SOSIE MIODOWYM

SAŁATKA Z BRZOSKWINIAMI W SOSIE MIODOWYM

Spaghetti bolognese z tabasco

Spaghetti bolognese z tabasco

Buraczki na ciepło- babciny przepis

Babciny przepis na buraczki na ciepło. Idealne komponują się z porcją mięsa i ryżem. Prosta i sprawdzona receptura.   

składniki:

  • 8 buraków dobrych jakościowo
  • spora biała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • szczypta cukru
  • łyżka mąki
  • oliwa z oliwek

przyrządzanie:

  • Buraki umyć i ugotować do miękkości, albo upiec w piekarniku. Z piekarnika są bardziej esencjonalne i aromatyczne.
  • Gdy wystygną zetrzeć na grubych oczkach tarki.
  • Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszklić oba składniki na rozgrzanej oliwie.
  • Następnie powoli dodać mąkę, zamieszać. Po chwili dorzucić starte buraki, dobrze wymieszać.
  • Do buraków wycisnąć sok z cytryny, dodać cukier, pieprz, sól według uznania.
  • Podawać na ciepło w towarzystwie porcji mięska.