Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Sałatka witaminowa

Sałatka witaminowa

Placki po cygańsku

Placki po cygańsku

Pierś kurczaka z limonką

Pierś kurczaka z limonką

Szpinakowe roladki

Szpinakowe roladki

Camembert panierowany

Camembert panierowany

Tortilla drobiowa

Tortilla drobiowa

Przekąska z sezamem

Przekąska z sezamem

Sałatka nicejska

Sałatka nicejska

Deser z musli

Deser z musli

Kulki z sera mascarpone

Kulki z sera mascarpone

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

TOP 10: Słodkie i słone przekąski z okazji WALENTYNEK

Bananowe muffiny

Bananowe muffiny

Koktajl bananowy z kakao

Koktajl bananowy z kakao

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

10 pomysłów na deser z okazji WALENTYNEK

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Placki ziemniaczane z nadzieniem

Buraczki na ciepło- babciny przepis

Babciny przepis na buraczki na ciepło. Idealne komponują się z porcją mięsa i ryżem. Prosta i sprawdzona receptura.   

składniki:

  • 8 buraków dobrych jakościowo
  • spora biała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • szczypta cukru
  • łyżka mąki
  • oliwa z oliwek

przyrządzanie:

  • Buraki umyć i ugotować do miękkości, albo upiec w piekarniku. Z piekarnika są bardziej esencjonalne i aromatyczne.
  • Gdy wystygną zetrzeć na grubych oczkach tarki.
  • Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszklić oba składniki na rozgrzanej oliwie.
  • Następnie powoli dodać mąkę, zamieszać. Po chwili dorzucić starte buraki, dobrze wymieszać.
  • Do buraków wycisnąć sok z cytryny, dodać cukier, pieprz, sól według uznania.
  • Podawać na ciepło w towarzystwie porcji mięska.