Prezentujemy ciekawy przepis na carpaccio herbaciane. Do jego przygotowania potrzebujesz: polędwicy wołowej, oliwy z oliwek, oliwek, kaparów, ruccoli, parmezanu oraz herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior. Danie proste i szybkie w przygotowaniu.
Składniki:
- 200 g polędwicy wołowej,
- 20 ml oliwy z oliwek,
- 50 g oliwek,
- 50 g kaparów,
- 1 pęczek ruccoli,
- 50g parmezanu,
- sól i pieprz czarny mielony,
- 1 łyżeczka Herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior
Przygotowanie:
Mięso natrzeć herbatą, solą i pieprzem. Lekko zamrozić. Kroić cieniutkie plastry, układać na talerzu, posmarować oliwą z oliwek, posypać płatkami parmezanu, kaparami, oliwkami. Na wierzchu ułożyć ruccolę.