Prezentujemy ciekawy przepis na carpaccio herbaciane. Do jego przygotowania potrzebujesz: polędwicy wołowej, oliwy z oliwek, oliwek, kaparów, ruccoli, parmezanu oraz herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior. Danie proste i szybkie w przygotowaniu.
Składniki:
- 200 g polędwicy wołowej,
- 20 ml oliwy z oliwek,
- 50 g oliwek,
- 50 g kaparów,
- 1 pęczek ruccoli,
- 50g parmezanu,
- sól i pieprz czarny mielony,
- 1 łyżeczka Herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior
Przygotowanie:
Mięso natrzeć herbatą, solą i pieprzem. Lekko zamrozić. Kroić cieniutkie plastry, układać na talerzu, posmarować oliwą z oliwek, posypać płatkami parmezanu, kaparami, oliwkami. Na wierzchu ułożyć ruccolę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













