Zdrowe chipsy z topinambura. Koniecznie spróbujcie! Zdrowe i pyszne!
składniki:
1 topinambur
oliwa
ulubione przyprawy
przyrządzanie:
Obieram bulwy (ale można po dokładnym wyszorowaniu zostawić ze skórką), ścieram na cienkie plasterki na tarce, której używam do ogórków, rozrzucam na papierze do pieczenia i wkładam do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 170* C. Pilnuję, żeby się nie spaliły, bo mają do tego tendencję, więc na bieżąco doglądam jak się mają.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















