Przepis na zupę idealną na upalne dni i nie tylko. Znakomicie prezentuje się jako deser na wieczornych przyjęciach.
Składniki:
- 1 kg arbuza
- 50dag malin
- pół szklanki skondensowanego mleka
- pół szklanki gęstej śmietany 18 procentowej
- 2 łyżki cukru
- torebka cukru waniliowego
Przygotowanie:
40dag. opłukanych malin zmiksować z pokrojonym arbuzem, śmietaną, mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wymieszać z 2 szklankami przegotowanej, zimnej wody i schłodzić w lodówce. Potem zupę rozlać na talerze. Każdą porcję udekorować pozostałymi malinami. Podawać z groszkiem ptysiowym lub płatkami śniadaniowymi.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













