- 80 dkg piersi z kurczaka – podzielić na porcyjne kawałki, posolić, popieprzyć
- sól, pieprz
- Panierka:
- mąka
- 1 jajko
- płatki kukurydziane – drobno pokruszyć
- masło – do smażenia
- 1 jabłko – duże, wypestkować, pokroić w ósemki, skropić cytryną
- sok cytrynowy
- 4 plastry ananasów – pokroić w kawałki
- 1 puszka mandarynka – mała, owoce osączyć
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru
- 1 opakowanie sosu curry
Porcje filetów obtaczać w panierce, mocno dociskając, żeby płatki kukurydziane się trzymały, smażyć na maśle do zbrązowienia. Dwie łyżki masła rozpuścić na patelni z cukrem, aż zrobi się lekki karmel, dodać jabłka, obsmażyć na złoto, dodać ananasy i mandarynki, podgrzać. Obsmażone piersi kurczaka na talerzach polać sosem, podawać z owocami i ryżem posypanym uprażonymi płatkami migdałowymi.