Uwielbiasz czekoladowe słodkości, ale nie lubisz przebywać godzinami w kuchni? Mamy dla ciebie rozwiązanie: szybkie ciasto mocno czekoladowe, które zrobisz BEZ PIECZENIA.
składniki:
- 3 zoltka
- 100g cukru
- 200g masla
- 200g czekolady
- 3 bialka
przyrządzanie:
-
- Do miski wrzucamy żółtka i cukier, ubijamy na pianę.
- Dodajemy 200g masła, dobrze mieszamy.
- Dodajemy rozpuszczona czekoladę, dokładnie mieszamy.
- Dodajemy białka ubite na pianę.
- Włożyć blachę do zamrażalnika na co najmniej godzinę.
- Podając ozdobić sosem czekoladowym i ulubionymi owocami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















