Czerwone naleśniki na bazie soku z buraka plus owocowe dodatki. Dzieci kochają takie słodkości!

składniki:
mąka pszenna lub inna 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda mineralna, najlepiej gazowana 1 szklanka
jajka 2 sztuki
sok z buraków 8 łyżeczek
cukier puder 4 łyżeczki
roztopione masło 4 łyżki
sól dosłownie szczypta
olej do smażenia
przyrządzanie:
- Mleko, wodę mineralną, roztopione masło, jajka i sok z buraka miksujemy na jednolitą masę.
- Następnie dodajemy przesianą mąkę, cukier puder oraz szczyptę soli i ponownie miksujemy.
- Porcje masy wylewamy na rozgrzaną patelnię wysmarowaną olejem i smażymy naleśniki z obu stron.
- Podajemy z serem, dżemem, owocami sezonowymi.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














