Oto 3 powody, dla których powinno się na zawsze zrezygnować z białego pieczywa raz na zawsze! To bardzo trudne, ale wykonalne!
NABAWISZ SIĘ CUKRZYCY!
Nadmierne spożywanie ubogiego w błonnik białego pieczywa znacząco podwyższa stężenie glukozy we krwi i może przyczynić się do otyłości. Tak przynajmniej twierdzi wielu światowych naukowców. A od otyłości niedaleko do wystąpienia cukrzycy typu 2 , chorób serca oraz innych problemów zdrowotnych układu pokarmowego. Wszystkiemu winny wysoki indeks glikemiczny i ubogość mikroelementów będąca wynikiem wysokiego przetworzenia podstawowego składnika, czyli mąki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















