składniki:
Spód
- opakowanie krakersów
- paczka wiórków kokosowych
- kostka masła
- 3 łyżki kakao
- pół szklanki cukru
- 3/4 litra mleka
- 2 opakowania budyniu waniliowego
- pół kostki masła
- masa krówkowa
- pół kostki masła
- 4 łyżki kakao
- 4 łyżki cukru
przyrządzanie:
- Krakersy rozdrobnij na pył, do daj wiórki kokosowe. Masło roztop w rondelku, dodaj kakao i cukier, po rozpuszczeniu składników wsyp krakersy z wiórkami. Wymieszaj.
- Do ciepłej masy dodaj dwie duże łyżki masy krówkowej. Wyłóż na blaszkę, ugnieć i odstaw do lodówki.
- Ugotuj budyń, ubij na puch masło i wymieszaj z ostudzonym budyniem.
- Na masę krakersowo- kokosową wyłóż masę krówkową, a następnie budyniową.
- Na wierzch wylej polewę czekoladową.
- Całość włóż na kilka godzin do lodówki.