Ciekawy deserek- aromatyczna gruszka w postaci musu.

składniki:
- 4 gruszki
- serek mascarpone 250 g
- 9 łyżek cukru
- sok z 1/2 pomarańczy
- gruszki z pomarańczy
- gruszki lub inne owoce z puszki
- łyżeczka żelatyny w proszku
przyrządzanie:
- Gruszki obierz, pokrój i skarmelizuj na małym ogniu z 6 łyżeczkami cukru. Przełóż do naczynia, dodaj rozpuszczoną żelatynę i zmiksuj na gładką masę.
- Ostudzone gruszki przełóż do 4 pucharków. Serek wymieszaj z sokiem z pomarańczy i 3 łyżeczkami cukru, dodaj startą skórkę.
- Wyłóż na mus i posyp owocami. Wstaw na godzinę do lodówki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














