Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Łosoś po grecku

Łosoś po grecku

Naleśniki z pikantnym farszem

Naleśniki z pikantnym farszem

Dip miodowo-musztardowy

Dip miodowo-musztardowy

SER HALLOUMI- 8 pysznych przepisów

SER HALLOUMI- 8 pysznych przepisów

Deser warstwowy kakaowo- czekoladowy

Pyszny deser, który postawi Cię na nogi

składniki:
Dolna warstwa:

  • 500 ml mleka
  • 3 łyżeczki kakao
  • 4 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki żelatyny
Górna warstwa:
  • 200 ml mleka
  • śmietana  30
  • 400 ml kawy espresso
  • 2 łyżeczki żelatyny

przyrządzanie:

  • Z podanych składników przyrządzić kakao, w gorącym rozpuścić żelatynę. Schłodzić i wlać po równo do 4 kieliszków.
  • W gorącym espresso rozpuścić żelatynę i ostudzić. Ubić śmietanę na sztywno. Stale ubijając połączyć z kawą i wlać na stężałą pierwszą warstwę.
  • Schłodzić w lodówce.