Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Dieta wzmacniająca odporność organizmu

Zmiana temperatury, porywisty wiatr i deszcz – to tylko kilka niesprzyjających czynników, które wywołują infekcje.nabierz odporności i powiedzieć NIE przeziębieniu! Oto dieta na poprawę odporności.

 

winter_running

 

ZŁOTE ZASADY

 

1. Regularnie uprawiaj sport (biegaj, zapisz się na siłownię, poranna rozgrzewka, ćwiczenia rozciągające)

2. Zrezygnuj z używek. Odstaw na bok papierosy i ogranicz alkohol.

3. Częściej przebywaj na zewnątrz. Jeżeli pracujesz w domu, to znajdź moment, aby wyjść na spacer.

4. Wysypiaj się. Zmęczony organizm jest bardziej podatny na infekcję.

5. Jedz regularnie. 5 posiłków dziennie – pamiętaj o tym!

6. Pij napoje rozgrzewające (herbata z imbirem, miodem, cytryną, gorąca czekolada, napar z imbiru).

7. Jedz owoce i warzywa. Codziennie, przynajmniej 5 porcji.

8. Spożywaj naturalne antybiotyki (cebula, dynia, czosnek).

9. Ubieraj się ciepło. Nie dopuść do przemoknięcia butów.

10. Przestrzegaj powyższych zasad (każdego dnia)!!!

 

Na następnej stronie dowiesz się więcej o tej diecie!