Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Dieta wzmacniająca odporność organizmu

Zmiana temperatury, porywisty wiatr i deszcz – to tylko kilka niesprzyjających czynników, które wywołują infekcje.nabierz odporności i powiedzieć NIE przeziębieniu! Oto dieta na poprawę odporności.

 

healthy-eating-264023310

JADŁOSPIS

 

ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane lub musli
  • Świeże owoce (kiwi, banan, pomarańcza, mandarynka)
  • Jogurt naturalny
  • Orzechy włoskie
  • Łyżka miodu
  • Herbata z imbirem, cytryną i miodem

Płatki wsyp do miski, zalej jogurtem naturalnym i dodaj wymyte i pokrojone owoce. Wszystko posyp orzechami i polej łyżką miodu. Na rozgrzewkę wypij gorącą herbatę.

 

DRUGIE ŚNIADANIE

  • Pieczywo pełnoziarniste
  • Serek naturalny
  • Pomidor
  • Czosnek
  • Mleko z miodem
  • Owoce

Pieczywo posmaruj serkiem, pokrój pomidory i posyp posiekanym czosnkiem. Wypij szklankę gorącego mleka z miodem. Zjedz jabłko, mandarynkę banana lub inne, ulubione owoce.

 

LUNCH

  • Rukola, roszponka, jarmuż, sałata lodowa (do wyboru)
  • Pomidory
  • Łosoś wędzony lub kurczak
  • Ser żółty
  • Kasza kuskus
  • Cebula
  • Czosnek
  • Szklanka soku

Zrób pyszną i zdrową sałatkę! Lekki lunch doda Ci sił i witalności!

 

OBIADOKOLACJA

  • Pstrąg
  • Czosnek
  • Masło
  • Świeży tymianek lub bazylia
  • Ziemniaki lub brązowy ryż
  • Brokuły

Upiecz pstrąga, nadziewanego masłem czosnkowym, tymiankiem lub bazylią. Upiecz ziemniaki z masłem, ziołami i solą. Brokuły ugotuj i polej masłem.