Zmiana temperatury, porywisty wiatr i deszcz – to tylko kilka niesprzyjających czynników, które wywołują infekcje.nabierz odporności i powiedzieć NIE przeziębieniu! Oto dieta na poprawę odporności.
JADŁOSPIS
ŚNIADANIE
- Płatki owsiane lub musli
- Świeże owoce (kiwi, banan, pomarańcza, mandarynka)
- Jogurt naturalny
- Orzechy włoskie
- Łyżka miodu
- Herbata z imbirem, cytryną i miodem
Płatki wsyp do miski, zalej jogurtem naturalnym i dodaj wymyte i pokrojone owoce. Wszystko posyp orzechami i polej łyżką miodu. Na rozgrzewkę wypij gorącą herbatę.
DRUGIE ŚNIADANIE
- Pieczywo pełnoziarniste
- Serek naturalny
- Pomidor
- Czosnek
- Mleko z miodem
- Owoce
Pieczywo posmaruj serkiem, pokrój pomidory i posyp posiekanym czosnkiem. Wypij szklankę gorącego mleka z miodem. Zjedz jabłko, mandarynkę banana lub inne, ulubione owoce.
LUNCH
- Rukola, roszponka, jarmuż, sałata lodowa (do wyboru)
- Pomidory
- Łosoś wędzony lub kurczak
- Ser żółty
- Kasza kuskus
- Cebula
- Czosnek
- Szklanka soku
Zrób pyszną i zdrową sałatkę! Lekki lunch doda Ci sił i witalności!
OBIADOKOLACJA
- Pstrąg
- Czosnek
- Masło
- Świeży tymianek lub bazylia
- Ziemniaki lub brązowy ryż
- Brokuły
Upiecz pstrąga, nadziewanego masłem czosnkowym, tymiankiem lub bazylią. Upiecz ziemniaki z masłem, ziołami i solą. Brokuły ugotuj i polej masłem.