Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Dietetyczne ciasto buraczkowe

Dietetyczne i bardzo nietypowe, ale za to jakie smakowite ciasto. Idealne dla wszystkich dbających o sylwetkę oraz dla fanów zdrowego odżywiania. Koniecznie spróbujcie buraczkowego ciasta. My jesteśmy w nim zakochani!

Chocolate and beetroot cake with icing

składniki:

  • 100g buraków
  • 100g gorzkiej czekolady minimum 70%
  • 80g płatków owsianych zmielonych na mąkę
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki miodu
  • łyżka słodziku
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia

przyrządzanie:

1. Buraki myjemy i bez obierania wrzucamy do zimnej wody. Gotujemy do miękkości (w zależności od wielkości buraka od godziny do 2 godzin).
2. Ostudzone buraki trzemy na tarce o bardzo drobnych oczkach (na ostrzach do placków ziemniaczanych).
3. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, a następnie dodajemy ją do buraków i mieszamy.
4. Do tak przygotowanej masy dodajemy pozostałe płynne składniki: jajka, olej, miód i wodę. Mieszamy do połączenia.
5. Przygotowujemy dużą miskę. Przesiewamy do niej pozostałe suche składniki: mąkę, słodzik, kakao, sól i proszek do pieczenia.
7. Do sypkich składników dodajemy płynne i dokładnie mieszamy.
8. Gdy składniki się połączą, masę wlewamy do przygotowanej wcześniej formy (moja 21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
9. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez ok. 50 minut.
10. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto dzielimy na dwa placki i smarujemy odrobiną roztopionej czekolady.