W Polsce jemy za mało ryb! Szkoda, bo są dobrym źródłem nasyconych i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dlaczego jeszcze warto spożywać ryby, choć raz w tygodniu? 3 ważne powody!
- Dostarczają zdrowej porcji białka, które jest niezbędne, bo stanowi budulec tkanek, głównie mięśni. Jest to białko pięknie przyswajające się, nie odkłada się w postaci tkanki tłuszczowej na brzuchu.
- Większość gatunków jest lekkostrawna, a ryby chude dostarczają w 100 g jedynie od 60 do 115 kcal.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















