Chrupiące i słodkie, szybkie i tanie. Sezamki są pyszne i banalnie proste w przygotowaniu. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, że domowe sezamki są NAJLEPSZE!
składniki:
- 1 szklanka sezamu
- 3/4 szklanki cukru
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki wody
- 20 g masła
przyrządzanie:
- Na suchej i gorącej patelni lekko upraż sezamki. Uważaj, aby nie przypalić ziaren.
- W garnku wymieszaj cukier z wodą i podgrzej, aż powstanie karmel. Dodaj miód i masło, a następni dokładnie wymieszaj.
- Do masy dodaj sezam.
- Zanim masa wyschnie, rozwałkuj ją między dwoma kawałkami papieru do pieczenia (grubość około 0,5 cm.).
- Następnie pokrój zwałkowaną masę na kawałki i odłóż, aż ciasteczka zastygną.
Smakowało? Zobacz również: Kutia – najlepszy wigilijny deser
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














