Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Koktajl śniadaniowy o smaku KAWY LATTE

Koktajl śniadaniowy o smaku KAWY LATTE

Krem z czerwonej soczewicy i banana

Krem z czerwonej soczewicy i banana

Kremowa zupa z kalafiora i szpinaku

Kremowa zupa z kalafiora i szpinaku

KNEDLE ze słodkim nadzieniem- 6 prostych przepisów

KNEDLE ze słodkim nadzieniem- 6 prostych przepisów

Czerwone naleśniki z owocami

Czerwone naleśniki z owocami

8 ulubionych przepisów czytelników PalceLizać w MAJU

8 ulubionych przepisów czytelników PalceLizać w MAJU

Młoda kapusta z serem feta i koperkiem

Młoda kapusta z serem feta i koperkiem

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Tarta z ciasta francuskiego, szaragów i sera feta

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

Do czego pasują szparagi? Z czym je serwować? 10 inspiracji

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

SZPARAGI- 10 przepisów, które musisz wypróbować!

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

HISZPAŃSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Hiszpanie kochają jeść rano

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kurczak w płatkach kukurydzianych- bardzo chrupki!

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Duszony jarmuż- idealny dodatek do obiadu

Duszony jarmuż z przyprawami i czosnkiem to świetny zamiennik standardowej surówki. Równie zdrowy, pyszny i niecodzienny. Warto się czasem skusić!     

składniki:

  • 1 opakowane jarmużu świeżego (około 400 g paczka)
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z połówki cytryny
  • do smaku: pieprz, sól
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta kardamonu
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • oliwa

przyrządzanie:

  • Jarmuż bardzo dokładnie umyć. Porwać na mniejsze kawałki, najlepiej w rękach.
  • Gotować przez 3 minuty, we wrzącej wodzie. Odcedzić. Odstawić na moment.
  • Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wrzuć odcedzony jarmuż.
  • Przypraw solą, pieprzem, sokiem z połowy cytryny, dosyp szczyptę gałki, kardamon.
  • Duś 5 minutek, na koniec dodaj śmietanę i wymieszaj.
  • Podawaj do wszelkiego rodzaju dań głównych.