Propozycja na zdrową i pyszna zupę z awokado.

składniki:
- 600 ml mleka
- łyżka posiekanego świeżego estragonu
- pół łyżeczki soli
- 3 awokado
- limonka
- ostra papryka w proszku
- 4 łyżki gęstej śmietany
- kilka listków świeżego estragonu
przyrządzanie:
- Mleko wymieszaj z estragonem i solą, podgrzej prawie do wrzenia, ale nie gotuj.
- Zdejmij z ognia i odstaw na około godziny.
- Awokado obierz, usuń pestki i skórkę, a miąższ posiekaj i zmiksuj z sokiem z limonki. Dodaj do przestudzonego mleka i przypraw ostrą papryką.
- Wstaw na 1-2 godziny do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem podgrzej, ale nie gotuj.
- Udekoruj śmietaną i estragonem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














