Ciekawa propozycja na przyrządzenie leczo.

składniki:
- 500 g fasolki szparagowej
- 3 kawałki kiełbasy
- 3 pomidory
- 2 cebule
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- garść posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
- słodka i ostra papryka
- olej
przyrządzanie:
- Fasolkę kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy do miękkości.
- Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na oleju z pokrojona cebulą.
- Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, kroimy i dodajemy do kiełbasy.
- Całość dusimy 15 minut. Następnie dorzucamy fasolkę, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
- Na koniec dodajemy natkę pietruszki i mieszamy całość.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














