Faszerowane pomidorki, pyszne i oryginalne

składniki:
- 2 duże pomidory
- puszka tuńczyka
- 3 łyżki bułki tartek
- pół ogórka
- papryczka chilli
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Pomidory umyć, osuszyć, odkroić górną część, wydrążyć środek i zawartość przełożyć do miseczki. Dodać odsączonego w zalewie tuńczyka i bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Nałożyć farsz do pomidorków, wyłożyć na natłuszczoną blachę i zapiekać około 5-10 minut. Udekorować papryczką chilli.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














