Pyszne bakłażany pieczone w ziołach. Smakują genialnie!

składniki:
- 1 kg bakłażanów
- oliwa z oliwek
- garść z suszonych ziół (bazylia, tymianek, oregano)
- sezam do posypania
przyrządzanie:
Bakłażany pokroić na plastry o grubości 1 cm (nie obierać ze skórki!!!), naciąć w kratkę, ułożyć pod rozgrzanym grillem w piekarniku, uprzednio posmarowawszy oliwą. Posypać połową ziół – piec na złoty kolor. Po 10 minutach plasterki bakłażanów przewrócić na drugą stronę, posmarować oliwą, posypać resztą ziół. Gdy obie strony bakłażanów są juz rumiane wyjąć je i lekko ostudzić.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














