Pyszna i bardzo orzeźwiająca kombinacja. Herbata mrożona plus sok i kilka warzyw.

składniki:
- 3 torebki zielonej herbaty
- 750 ml gorącej wody
- 60 ml soku z selera naciowego (z sokowirówki)
- 90 ml soku jabłkowego
- 15 ml soku z limonki lub cytryny
- świeża mięta
- ogórek zielony
- kostki lodu
- kilka plasterków cukinii
przyrządzanie:
Torebki herbaty zalewamy gorącą wodą i parzymy przez ok. 5 minut, pozostawiamy do ostygnięcia. Następnie dodajemy sok z selera naciowego, sok jabłkowy oraz sok z limonek, cytryn. Dorzucamy kostki lodu, pokrojonego ogórka oraz świeżą miętę. Dokładnie mieszamy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














