Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Otręby żytnie – smak zdrowia

Otręby żytnie – smak zdrowia

SERnikowe Love!  Przepis na sernik idealny!

SERnikowe Love! Przepis na sernik idealny!

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Pieczone ziemniaki z sezamem

Smaczny i prosty w przygotowaniu dodatek do obiadu. Sezam odmieni smak zwykłych ziemniaków i z pewnością to połączenie cię pozytywnie zaskoczy. 

składniki:

  • ziemniaki (małe) 15 sztuk
  • ziarna sezamu 3 łyżki
  • olej 4 łyżki
  • sól
  • czosnek granulowany
  • ulubione zioła i przyprawy, u mnie:
  • kurkuma
  • suszona bazylia

przyrządzanie:

Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, pokroić cienko jak frytki lub w ćwiartki – wedle uznania. W misce wymieszać olej, sezam, kurkumę i bazylię. Do miski wrzucić ziemniaki, dokładnie obtoczyć je w oleju z sezamem, następnie przełożyć na blaszkę, posypać czosnkiem granulowanym i wstawić do piekarnika.
Ziemniaki pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut.
Na 15 minut przed końcem pieczenia zmniejszałam temperaturę na 150 stopni.
Upieczone ziemniaki lekko posolić.