Kuchnia hiszpańska nie tylko słynie z mięs i owoców morza, ale także z częstego wykorzystywania ziemniaków w tamtejszych daniach. Za sprawą ostrych przypraw i kiełbasy chorizo, tradycyjna zupa ziemniaczana nabiera nowego temperamentu.
składniki:
- 2 białe cebule
- 1 czerwona cebulka
- 3 ząbki czosnku
- 4 ziemniaki
- 1 por
- 2 pietruszki
- 1 papryczka chilli
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- Gałązka rozmarynu
- Kostka rosołowa
- 150 ml śmietanki kremówki
- Kiełbasa chorizo
- Sól i pieprz
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















