Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Idą święta- MAZUREK POMARAŃCZOWY

Idą święta więc zaczynamy podpowiadać wam co najlepiej się sprawdzi na wielkanocnym stole. Oto mazurek pomarańczowy. 

składniki:
Składniki na ciasto kruche:

  • 250 g mąki pszennej
  • 50 g cukru pudru
  • 100 g schłodzonego masła
  • szczypta soli
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany 18%
  • 1 żółto
na lukier pomarańczowy :
  • 2 pomarańcze
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka skórki z pomarańczy
  • pół łyżeczki otartej skórki z cytryny
  • 100 g cukru
  • 50 g białej czekolady
  • 50 g płatków migdałowych
  • do dekoracji płatki migdałów, migdały

przyrządzanie:

Przesiej mąkę oraz cukier puder.
 Dodaj  masło i posiekaj  nożem.
Następnie dodaj żółtko, śmietanę, szczyptę soli.
Ciasto dokładnie zagnieć, uformuj kulkę, zawiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 60 minut.
Rozwałkuj ciasto na grubość 5 mm i wytnij z niego dowolny kształt ( w moim przypadku to koło)
Na blasze wyłóż papier do pieczenie i przełóż ciasto, nakłuj je widelcem w kilku miejscach.
Włóż ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. na 10 minut.
Pomarańcze, cytrynę wyparz, dokładnie wyszoruj.
Zblenduj miąższ z pomarańczy, dodaj sok z cytryny, skórki z owoców.
Przełóż całość do garnuszka, wsyp cukier i gotuj na małym ogniu, co jakiś czas mieszaj.
Kiedy masa będzie już gęsta, dodaj płatki migdałów, startą na tarce czekoladę.
Przestudzoną madę równomiernie rozprowadź na cieście.
Udekoruj wedle uznania.

uwagi:

PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL>>>>>>>.KLIK>>>>>>>>>>>>