Statystycznie każdy Polak zjada w ciągu roku około 15 kg kiełbasy! Tylko czy naprawdę jemy kiełbasę, czy wyrób kiełbaso-podobny? Radzimy, jak to sprawdzić!
2. Szukaj GTS, czyli Gwarantowanej Tradycyjnej Specjalności. To unijne oznaczenie produktów obecnych na rynku co najmniej 25 lat. Mają ściśle określony skład, sposób produkcji i zapach. Nieustannie są kontrolowane pod tym kontem. Dzięki temu ich wyroby cieszą się dobrym składem i jakością!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















