Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Ciasta to ważny element świąt wielkanocnych. Niektórzy cały rok czekają, żeby spróbować babki lub ulubionego mazurka! W tym artykule znajdziesz kilka porad na temat ich przygotowania, a także pomysły na bardziej nietypowe słodkości, które trafić mogą na świąteczny stół.

Tradycyjne ciasto wielkanocne – nie tylko babka!

Tradycyjne ciasta wielkanocne kojarzą się nam przede wszystkim z babką i mazurkami. Te klasyczne przysmaki świąteczne są ulubionym daniem niejednego wielbiciela słodkości i to nie bez powodu! Jak sprawić, by zawsze były wyśmienite?

Warto zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. Tyczy się to zarówno artykułów spożywczych, jak i sprzętów kuchennych. Dzięki nim przygotowanie smakołyków będzie prostsze niż kiedykolwiek!

Podstawą wypieków jest oczywiście mąka. W przypadku zarówno mazurka, jak i babki, warto jest zaopatrzyć się w mąkę pszenną. Do drugiej z nich dodać można również mąki ziemniaczanej w proporcji 1:2. Drugim podstawowym składnikiem są jajka. Ich jakość będzie miała wpływ na smak całego dania, więc warto jest zdecydować się na te oznaczone cyfrą 1 lub 0. Ostatnim z podstawowych składników jest masło lub margaryna. Jeśli zależy nam na jak najlepszym efekcie końcowym, to dobrze jest używać ich pełnotłustych wariantów – produkty o obniżonej zawartości tłuszczu nie zawsze nadają się do pieczenia i mogą spowodować powstanie grudek.

Które ze sprzętów AGD pomogą nam podczas przygotowań do świąt? Do wyrobienia ciasta przyda się oczywiście robot kuchenny. Dzięki niemu zaoszczędzimy czas i siłę, które możemy przeznaczyć np. na przygotowanie ozdób lub masy do mazurka. W stworzenie tej ostatniej z pewnością pomoże nam mikser i solidny rondel z nieprzylegającą powłoką.

Coś nowego, czyli wyjątkowe ciasta na święta wielkanocne

Wyjątkowe i niebanalne ciasta na świątecznym stole to dobry sposób, aby pozytywnie zaskoczyć swoich bliskich. Jeśli znudziła Ci się klasyka i masz ochotę poeksperymentować, to koniecznie wypróbuj poniższe przepisy!

Mniej znanym deser wielkanocnym jest pascha. To danie przygotowywane na bazie twarogu pochodzi z krajów prawosławnych, gdzie stanowi prawdziwy przysmak. W swoim składzie ma również śmietanę, masło, jajka, ekstrakt z wanilii, a także całe mnóstwo bakalii. Do jego przygotowania najlepiej wybrać swoje ulubione owoce suszone i orzechy, a także świeży i zwarty twaróg.

Innym dobrym pomysłem będzie przygotowanie sernika, który możemy przyrządzić w wielu różnych wersjach. Na naszym stole zagościć może zarówno nowojorski, czyli proste ciasto na spodzie z pokruszonych ciastek, jak i krakowski, który posiada w sobie rodzynki, a także polewę z lukru i skórki pomarańczy.

Każdy wybór jest dobry, jeśli zadbamy o najwyższą jakość naszych wypieków. Wypróbuj przedstawione pomysły i uczyń najbliższe święta niezapomnianymi!

Artykuły spożywcze, akcesoria kuchenne znajdziesz w Kaufland www.kaufland.pl.