Masz nadmiar świeżej żurawiny i nie wiesz, co z nią zrobić? Możesz ją ususzyć w bardzo prosty sposób. Zobacz, jak ususzyć żurawinę.
POTRZEBUJESZ:
- 1 kg żurawiny
- 1 kg cukru
- 3 szklanki wody
WYKONANIE:
- żurawinę myjemy.
- z cukru i wody przyrządzamy syrop.
- Moczymy w nim żurawinę przez conajmniej 12 godzin.
- Żurawinę wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy w 70 stopniach (termoobieg), do momentu, aż pozbędzie się wody.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














