Świeży lub mrożony, to nie ma znaczenia. I tak jest on niezwykle wartościowym produktem, który ma w sobie wiele witamin i minerałów. Szpinak ma w sobie kwas foliowy, który jest niezbędny nie tylko dla kobiet w ciąży, ale i dla każdego z nas. Jak wykorzystać szpinak w kuchni i zrobić z niego danie, które zachwyci każdego.
- Pierogi ze szpinakiem
Nie są one trudne do zrobienia. Tak samo jak każdego innego rodzaju pierogi. Jednak ich smak jest niezwykły i niepowtarzalny. Warto robić pierogi ze szpinakiem dla dzieci, ponieważ nie będą one tak bardzo odczuwały jego charakterystycznego smaku.
- Makaron ze szpinakiem i…
To danie możemy wykonać na dwa sposoby. Pierwszy sposób jest z kurczakiem, a druga opcja zawiera łososi. Obie wersje są smacznie i sycące. Doskonale nadają się na obiad, czy kolację. Są sycące, ale niskokaloryczne.
- Naleśniki ze szpinakiem
Nowa odsłona naleśników. W ich wykonaniu również nie ma nic trudnego. To danie także sprawdzi się dla dzieci.