Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Kurczak curry z warzywami

Kurczak curry z warzywami

Pomidorki faszerowane kozim serem

Pomidorki faszerowane kozim serem

Kasztany

Kasztany

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Jak zrobić domowy makaron najciekawsze przepisy

Makaron jest produktem, który uwielbiamy i często używamy w kuchni. Najczęściej decydujemy się na jego kupno, ale przecież możemy go zrobić sami. To nic trudnego, oto kilka prostych przepisów na domowy makaron.

  1. Przepis na maron

Do jego przygotowana będziemy potrzebować: mąki pszennej, cztery jajka, dwie szczypty soli, oliwy z oliwek.  Na blat przesiewamy mąkę pszenną, tworząc mały kopczyk. Tworzymy w nim dołeczek i wsypujemy do niego jajka, sól i oliwę. Wszystko zagniatamy aż uzyskamy kleistą masę. Jeśli jest zbyt mokra, dodajemy mąki. Zgniatamy przez około 15 minut, aż masa stanie się elastyczna. Robimy to do czasu aż ciasto nie przykleja się do naszych dłoni. Jeśli nadal nie jest elastyczne i wolne, to musimy dodawać odrobine mąki. Jeśli odrywa się od rąk, to znaczy, że jest gotowe. Po tym czasie kroimy ciasto na cztery części i owijamy w folie spożywczą i zostawiamy do schłodzenia. Potem wałujemy ciasto i kroimy je na wybrany przez nas sposób.