Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

4 zdrowe sałatki dla zapracowanych!

4 zdrowe sałatki dla zapracowanych!

Jak szybko ugotować fasolę?

Jak szybko ugotować fasolę?

Mrożone wiśnie pod owsianą kruszonką

Mrożone wiśnie pod owsianą kruszonką

Jak perfekcyjnie ugotować ziemniaki? 5 prostych trików

Jak perfekcyjnie ugotować ziemniaki? 5 prostych trików

10 pomysłów na serwowanie MAKARONU RYŻOWEGO

10 pomysłów na serwowanie MAKARONU RYŻOWEGO

Jaglanka bananowa z mrożonymi owocami

Jaglanka bananowa z mrożonymi owocami

4 rady babuni przydatne podczas gotowania!

4 rady babuni przydatne podczas gotowania!

Białkowy koktajl z tofu i owoców!

Białkowy koktajl z tofu i owoców!

Prosty mus śniadaniowy o smaku SNIKERSA

Prosty mus śniadaniowy o smaku SNIKERSA

15 pomysłów na wykorzystanie OGÓRKÓW w potrawach!

15 pomysłów na wykorzystanie OGÓRKÓW w potrawach!

Daktylowe kulki z sezamem i orzechami!

Daktylowe kulki z sezamem i orzechami!

Kremowe Smoothie Bowl z rukolą i owocami! HIT

Kremowe Smoothie Bowl z rukolą i owocami! HIT

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika o smaku orientalnym

Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika o smaku orientalnym

Pyszny makaron z cukinią i bazylią

Pyszny makaron z cukinią i bazylią

WEGAŃSKI GULASZ Z WARZYWAMI

WEGAŃSKI GULASZ Z WARZYWAMI

Jak zrobić domowy makaron najciekawsze przepisy

Makaron jest produktem, który uwielbiamy i często używamy w kuchni. Najczęściej decydujemy się na jego kupno, ale przecież możemy go zrobić sami. To nic trudnego, oto kilka prostych przepisów na domowy makaron.

  1. Przepis na maron

Do jego przygotowana będziemy potrzebować: mąki pszennej, cztery jajka, dwie szczypty soli, oliwy z oliwek.  Na blat przesiewamy mąkę pszenną, tworząc mały kopczyk. Tworzymy w nim dołeczek i wsypujemy do niego jajka, sól i oliwę. Wszystko zagniatamy aż uzyskamy kleistą masę. Jeśli jest zbyt mokra, dodajemy mąki. Zgniatamy przez około 15 minut, aż masa stanie się elastyczna. Robimy to do czasu aż ciasto nie przykleja się do naszych dłoni. Jeśli nadal nie jest elastyczne i wolne, to musimy dodawać odrobine mąki. Jeśli odrywa się od rąk, to znaczy, że jest gotowe. Po tym czasie kroimy ciasto na cztery części i owijamy w folie spożywczą i zostawiamy do schłodzenia. Potem wałujemy ciasto i kroimy je na wybrany przez nas sposób.