Niektórych ciast i deserów nie wyobrażamy sobie bez odpowiedniego wykończenia - czyli domowej kruszonki. Oto podstawowy przepis, który każdy smakosz słodkich wypieków powinien znać!
składniki:
- 200g mąki pszennej
- 100g cukru
- 100g miękkiego masła
- wanilia
przyrządzanie:
- Masło łączymy z cukrem i wanilią. Dodajemy mąkę i rozcieramy tak, aby uzyskać okruchy. Taka kruszonką posypujemy ciasto lub bułeczki. Smacznego!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















