Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

JOGURTOWA PIANKA na biszkopcie

Dwie pianki na pysznym biszkopcie. Ciasto łatwe, ale robiące wielką furorę wśród gości. Jest takie proste, że nie uwierzycie. Przepis do wykonania natychmiast! Polecamy! 

 

składniki:
NA BISZKOPTA:

  • 4  jajka
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru pudru
NA PIANKI:
  • 2 greckie jogurty, duże
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • kilka kropel soku z malin, buraka albo barwnika różowego
  • 4 czubate łyżki cukru pudru
  • kilka kropel soku z cytryny

przyrządzanie:

BISZKOPT ZROBISZ TAK:

  • Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
  • Żółtka oddziel od białek, białka ubij na sztywno.
  • W trakcie ubijania dodaj po jednym żółtku delikatnie mieszając.
  • Gdy piana będzie sztywna dodaj cukier i jeszcze przez sekundę mieszaj.
  • Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia
  • Wszystkie składniki połącz razem
  • Masę przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20 min.

 

PIANKI ZROBISZ TAK: 

  • Jogurty przełóż do większej miski, dodaj do nich cukier i konkretnie wymieszaj
  • Żelatynę namocz w niewielkiej ilości wody, a następnie podgrzej wszystko do rozpuszczenia
  • Studzimy rozpuszczoną żelatynę i delikatnie łączymy z posłodzonymi jogurtami
  • Masę rozdziel na połowę
  • Do jednej połowy dodaj kilka kropel soku z malin lub buraków
  • Druga niech pozostanie biała
  • Na wierzch biszkopta wylej białą masę i wstaw na 20 minut do lodówki
  • Po tym czasie wylej na białą masę, masę różową i wstaw do lodówki na przynajmniej 1h
  • Gotowe! Możesz udekorować bitą śmietaną