Okazuje się, że można przygotować dobrą grzybową zupę w krótkim czasie. Mamy dla Was przepis na kalabryjską zupę grzybową. Jest to jedna z ulubionych włoskich zup. Ekspresowa i na wysokim poziomie!
składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- 500 g różnych grzybów (pieczarek, prawdziwków, boczniaków)
- 300 ml mleka
- 850 ml bulionu warzywnego lub drobiowego
- 12 kromek bagietki (grubości ok. 1,5 cm)
- 2 ząbki czosnku
- 3 gałązki natki pietruszki
- 50 g masła (temperatura pokojowa)
- sól i pieprz
- 80 g drobno startego gruyère lub innego żółtego sera
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















