Pyszny i aromatyczny dodatek do dań, lub jako przekąska.

składniki:
- 1 kg ziemniaków
- sól, pieprz
- czosnek granulowany
- bazylia
- przyprawa do grilla
- oliwa
przyrządzanie:
- Obrane ziemniaki pokrój na kawałki.
- Wrzuć do osolonego wrzątku na 10 minut.
- Odsącz z wody.
- Dopraw bazylia i czosnkiem. Polej 6 łyżkami oliwy.
- Piecz w temperaturze 180 stopni C 30 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














