Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Ciasta klasyki w wersji świątecznej -TOP 3 które zawsze się udają !

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Świąteczne Ciasta, które Zawsze Się Udają TOP 3 Niezawodnych Przepisów

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Knedle z mięsem

Knedle, ale tym razem w wersji mięsnej. Pysznie smakują z podsmażaną cebulką. 

składniki:

  • 7 średnich ziemnaków ugotowanych i  zmielonych
  • 1 jajko
  • 1 -2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 4-5 łyżek dość kopiastych mąki pszennej
  • sól, pieprz, cebula
  • mięso mielone lub gotowane z rosołu - zmielić dodać przesmażoną cebulkę

przyrządzanie:

  1. Do zmielonych ziemniaków dosypujemy mąki i mieszamy, wpierw  wszystko nożem , tak by  składniki dobrze się połączyły
  2. Wbijamy jajko i dodajemy małą łyżeczkę soli
  3. Wyrabiamy dokładnie powstałą masę rękoma- ma być podobna do tej na kopytka
  4. Ugniatając masę ziemniaczaną podsypywać na stolnicę  mąkę, by całość nie przywarła do niej
  5. Do garnka wlewamy ok. 2 l. wody, solimy i gotujemy
  6. Masę ziemniaczaną kroimy na mniejsze kawałki i odkrawamy taką ilość by zrobić mały placuszek
  7. Nakładamy na niego farsz mięsny, sklejamy i toczymy kulki
  8. Do GOTUJĄCEJ wody wrzucamy ostrożnie knedle- mieszamy delikatnie
  9. Gdy wszystkie wypłyną na wierzch pozwólmy im się pogotować około 5 min,
  10. Wyłączyć gaz pod garnkiem i wyjmować knedle łyżką cedzakową, jeśli mamy mały garnek to gotujemy knedle stopniowo, a nie wszystkie na raz