Nasiona chia, czyli szałwii argentyńskiej małe, twarde nasionka słyną z dobroczynnego wpływu na zdrowie. Idealne do zrobienia zdrowego i pysznego puddingu!
składniki:
- duża puszka mleka kokosowego / 400 ml
- 100 ml dowolnego mleka
- 4 czubate łyżki nasion chia / 1/4 szklanki
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- maliny
przyrządzanie:
- Do miski wlać obydwa rodzaje mleka, ziarna chia, syrop z agawy i wanilię. Wszystko mieszać intensywnie trzepaczką przez 2 – 3 minuty, przelać do przygotowanych szklanek lub słoiczków i odstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny lub na całą noc.
- Następnego dnia gotowy pudding obsypać świeżymi owocami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















