Koktajl to jedna z najsmaczniejszych możliwości dostarczenia witamin do naszego organizmu. Granat jest bogatym źródłem witamin: C, E, B oraz A, jak i wielu substancji mineralnych i odżywczych, takich jak magnez, fosfor, potas, wapń, krzem i jod. Dlatego na dziś propozycja koktajlu z granatem i bananem!
składniki:
- pestki z jednego granatu
- 1 banan
- łyżeczka miodu
- sok z 1 pomarańczy
przyrządzanie:
- Owoc granatu myjemy i wyjmujemy z niego pestki, które wrzucamy do blendera.
- Banan obieramy i w kawałeczkach wrzucamy do blendera.
- Wyciskamy sok z pomarańczy i wlewamy go do blendera (jeśli chcemy mieć mniej roboty, zamiast wyciskania wrzucamy całe cząstki pomarańczy, będą wtedy wyczuwalne jego kawałeczki).
- Dodajemy łyżeczkę miodu.
- Całość blendujemy na bardzo płynną masę (można dodać 1 kostkę lodu).