Lubicie tradycyjne polskie przepisy? Wykradliśmy recepturę na najlepsze kotlety mielone od babci jednej z naszych redaktorek. Wypróbujcie koniecznie.
składniki:
- 500 g mięsa mielonego wieprzowego
- 1,5 średniej cebulki
- 1 jajko
- pół kostki smalcu
- sól, pieprz świeżo zmielony
- 1 bułka kajzerka najlepiej czerstwa
- mleko do namoczenia bułki
- 1 łyżka masła
- bułka tarta
- 1 łyżka mąki
- świeża natka lub posiekana kolendra
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















