Można nim uwieść, można wykorzystać do naleśników, gofrów, albo babeczek. Krem cynamonowy poleca się!

składniki:
- 500 ml kremówki
- kilkucentymetrowy odcinek kory cynamonowej
- 4 żółtka
- 50 g cukru
- pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu
przyrządzanie:
- Korę cynamonu włóż do garnka, zalej kremówką. Podgrzewaj całość przez 10 minut, nie doprowadzając do wrzenia.
- Żółtka ubij z cukrem. Wyjmij korę z kremówki i stopniowo wlej do miski z żółtkami, delikatnie mieszając trzepaczką.
- Przelewamy wszystko z powrotem o garnka i gotujemy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
- Kiedy krem zacznie gęstnieć, dosypujemy sproszkowany cynamon i odstawiamy z ognia.
- Przelewamy przez sitko do czystej miski i odstawiamy na kilka godzin. Po tym czasie krem jest gotowy do spożycia.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














