Zupa krem z kukurydzy z dodatkiem sporej ilości czosnku. Zobacz, jak ją przygotować i ciesz się jej oryginalnym smakiem, a także leczniczym działaniem.
składniki:
- 1,5 litra wywaru z warzyw
- 1 duża puszka kukurydzy
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- masło do podsmażenia cebuli i czosnku
- keks śmietany
- przyprawy: kurkuma, ostra papryczka, pieprz, sól
przyrządzanie:
- bulion podgrzewam.
- w tym czasie na patelni podsmażam cebulę i czosnek.
- do gotującego się bulionu dodaję marchewkę i gotuję przez około 10 minut.
- kukurydze przecedzam, dodaję do bulionu wraz z zawartością patelni.
- zupę gotuję przez następne 5-10 minut, aż kukurydza i marchewka będą miękkie. Dodaję przyprawy.
- całość miksuję na gładki krem.