Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Omlet biszkoptowy z bitą śmietaną

Omlet biszkoptowy z bitą śmietaną

Pietruszkowo- ogórkowy chłodnik z grzankami

Pietruszkowo- ogórkowy chłodnik z grzankami

Kalarepa- 3 ciekawostki, o których nie wiedziałeś!

Kalarepa- 3 ciekawostki, o których nie wiedziałeś!

8 przepisów z MIODEM (desery, śniadania, napoje)

8 przepisów z MIODEM (desery, śniadania, napoje)

Jakie ryby najczęściej uczulają?

Jakie ryby najczęściej uczulają?

LICZI- ciekawostki, jak jeść, jakie owoce wybierać!

LICZI- ciekawostki, jak jeść, jakie owoce wybierać!

Sos Romesco do mięsa, kanapek

Sos Romesco do mięsa, kanapek

Serowe rogaliki- prosty przepis

Serowe rogaliki- prosty przepis

POMELO- 4 ciekawostki o tym egzotycznym owocu!

POMELO- 4 ciekawostki o tym egzotycznym owocu!

10 przepisów z CEBULĄ w roli głównej!

10 przepisów z CEBULĄ w roli głównej!

Brokuł zapiekany z sosem czosnkowym i serem żółtym

Brokuł zapiekany z sosem czosnkowym i serem żółtym

Kremowy shake z pokrzywy i banana

Kremowy shake z pokrzywy i banana

Placek drożdżowy dla leniwych

Placek drożdżowy dla leniwych

+10 pomysłów na wykorzystanie MIODU

+10 pomysłów na wykorzystanie MIODU

Jak prawidłowo przechowywać miód?

Jak prawidłowo przechowywać miód?

BEZA- 8 najlepszych przepisów, które znajdziecie na PalceLizać.pl

BEZA- 8 najlepszych przepisów, które znajdziecie na PalceLizać.pl

Kremowa jaglanka z pomarańczą

Kremowa jaglanka z nutą pomarańczy. Nic tak nie umila poranków, jak ciepłe śniadanie. I to nie byle jakie!  

składniki:
(przepis na 2 porcje) pół szklanki kaszy jaglanej 1 banan 1 pomarańcza 2 szklanki mleka 2 łyżki miodu

przyrządzanie:

  1. Pomarańczę obierz, pokrój na drobne kawałki.
  2. Kaszę jaglaną delikatnie prażymy na patelni, a następnie płuczemy na sicie pod ciepłą wodą. Przekładamy do garnka, dodajemy mleko i gotujemy na małym ogniu, aż kasza wchłonie całe mleko i będzie miękka. Pod sam koniec gotowania dodajemy pokrojoną na drobno pomarańczę.
  3. Ugotowaną kaszę przekładamy do blendera, dodajemy banana, miód.
  4. Całość miksujemy do uzyskania gładkiego musu.
  5. Dekorujemy według uznania, podajemy od razu.