Zaledwie kilka składników, a efekt zniewalający. Kremowa zupa z kalafiora z nutką curry. Rozgrzewa i syci! 
 

składniki: 
- Kalafior
- 2 cebule
- 3 ziemniaki
- korzeń pietruszki
- 1 łyżka Curry w proszku
- Śmietana
- około 1,5 litra rosołu
przyrządzanie:
- Zupa smakuje najlepiej gdy jest przygotowywana na bazie rosołu lub wywaru warzywnego
- Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę
- Cebulę pokrój w kostkę
- Pietruszkę obierz, pokrój w kostkę
- Kalafiora ugotuj w wodzie, na pół twardo
- Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki, pietruszkę
- Podsmażamy około 5 minut
- Wszystkie składniki umieść w ciepłym wywarze i gotuj około 20 minut
- Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem, curry i śmietaną.
- Następnie miksujemy na gładko
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














