Zaledwie kilka składników, a efekt zniewalający. Kremowa zupa z kalafiora z nutką curry. Rozgrzewa i syci!
składniki:
- Kalafior
- 2 cebule
- 3 ziemniaki
- korzeń pietruszki
- 1 łyżka Curry w proszku
- Śmietana
- około 1,5 litra rosołu
przyrządzanie:
- Zupa smakuje najlepiej gdy jest przygotowywana na bazie rosołu lub wywaru warzywnego
- Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę
- Cebulę pokrój w kostkę
- Pietruszkę obierz, pokrój w kostkę
- Kalafiora ugotuj w wodzie, na pół twardo
- Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę, dodaj ziemniaki, pietruszkę
- Podsmażamy około 5 minut
- Wszystkie składniki umieść w ciepłym wywarze i gotuj około 20 minut
- Po tym czasie doprawiamy solą, pieprzem, curry i śmietaną.
- Następnie miksujemy na gładko