Z grilla smakuje nam nie tylko mięso, ale też warzywa. Idealnie sprawdzi się kolba kukurydzy plus mieszanka ziół. Oto przepis na grillowaną kukurydzę, która może być przystawką, albo daniem głównym!

składniki:
- kolby kukurydzy
- sól
- pieprz
- dowolne zioła
- masło
przyrządzanie:
- Kukurydza powinna być opłukana w wodzie
- Teraz należy pozbawić ją zewnętrznych liści
- Następnie musisz posypać ją obficie solą i pieprzem i mieszanką dowolnych ziół
- Tak przygotowaną kukurydzę umieszczamy na grillu na około 20 minut, w połowie przewracając na drugą stronę
- Podajemy z masłem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














