Szara, zmęczona, ziemista cera nie dodaje uroku. Oto 10 produktów, które mają dużo karotenu i pięknie rozświetlają cerę. Działaj od środka, naturalnie! 1. BATATY CZYTAJ DALEJ >>>
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
10 warzyw, które zawierają najwięcej wody
Woda jest niezbędnym składnikiem odżywczym. Jej niedobór, zwany odwodnieniem, prowadzi do bólów głowy, utraty apetytu, dezorientacji, niewyjaśnionego zmęczenia, a nawet drgawek. Natomiast spożywanie zbyt dużej ilości wody może prowadzić do nudności, skurczów mięśni, wymiotów. Oto 10 warzyw, które warto jeść ...
SODA. Jak wykorzystać ją podczas sprzątania kuchni?
Soda to naturalny zamiennik sklepowej chemii, której używamy do sprzątania naszych mieszkań. Zobacz jak ją wykorzystać podczas porządków w kuchni. Użyj sody do czyszczenia uporczywych zabrudzeń na kuchence. Umieść kratki w worku z sodą, dolej wody i uszczelnij. ...
10 porad dotyczących GRILLOWANIA! (+sztuczki i przepisy)
Proste porady, które uczynią cię mistrzem grillowania, a dodatkowo dokładamy kilka pomysłów na pyszne przekąski z rusztu! Wydrąż środek ziemniaka i wepchnij w dziurkę plasterek boczku, jedną rybkę anchovies, troszkę masła i gałązkę dowolnej zieleniny. Grilluj do 25 ...
10 porad kulinarnych, które pokochasz!
Porady kulinarne, które pokochasz! Nieustannie zasypujecie nas prośbami o więcej kuchennych trików! Wybraliśmy dla was 10 naszych ulubionych! Czasem proste zmiany przynoszą wielkie efekty! Jeśli umieścisz mięso w zamrażarce na dosłownie 15 minut, łatwiej będzie ci wyciąć plastry ...
Jak błyskawicznie wyczyścić srebrne i zabytkowe sztućce?
Srebrne, przedwojenne sztućce kuszą swoją urodą, ale nie zawsze są proste w utrzymaniu czystości. Nie należy ich myć w zmywarce, a czyścić i polerować ręcznie. Jak szybko uporać się z tym problemem? Nasza rada! Czego potrzebujesz: soli sody ...
Warzywa i owoce, które warto jeść w CZERWCU
Czerwiec i praktycznie całe wakacje dostarczają nam obfitości w postaci warzyw i owoców, a nie od dziś wiadomo, że warto jeść sezonowo! Zobaczcie po jakie dobrocie sięgać w tym miesiącu! LIŚCIOWE – szpinak, pietruszka, szczaw, wszystkie odmiany sałat, ...
5 najpopularniejszych rodzajów sosów w Polsce
5 rodzajów sosów, które przygotowujemy w Polsce najczęściej. Sprawdźcie listę i dajcie znać, jakie sosy do dań królują w waszych domach! BESZAMEL Podstawowy biały sos. Jego bazę stanowi mleko, które zagęszcza się zasmażką z mąki, łączy z ...
Jak uratować za słony sos?
Zapewne nie raz zdarzyło ci się przesolić gotowy sos? Co zrobić w takiej sytuacji? Nasze rady! Jeśli sos jest zbyt słony, najlepiej dodać do niego surowy ziemniak lub kilka skórek suchego pieczywa i doprowadzić do wrzenia. W ten sam ...
BAKŁAŻAN- zalety i wady spożywania
Bakłażan czyli oberżyna, bakman lub jajko krzewiaste to efektywne ciemnofioletowe warzywo. Nazywany też gruszką miłości bo jest uznawany za afrodyzjak. Oto zalety i wady spożywania bakłażana. WADY: Nie ma zbyt dużo witamin i mikroelementów, jest także bardzo ciężkostrawny. ...