Zanim włączysz grejpfruty na dobre do swojej diety, jest kilka faktów o tych owocach, które powinieneś znać. Wiele osób na diecie zajada się grejpfrutami, ponieważ są niskokaloryczne, bogate w błonnik i przyspieszają proces gubienia wagi. Poznaj jeszcze kilka ciekawych informacji, ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
9 zdrowotnych korzyści płynących z jedzenia pomidorów!
Pomidory są znakomitym motorem napędowym dla naszego organizmu! Zapewniają niesamowite korzyści odżywcze. Są bogate w witaminy A, C, K, witaminę B6, potas, kwas foliowy, tiaminy, magnez, niacynę, miedź i fosfor, które są niezbędne do utrzymania dobrego stanu zdrowia. Jedną z ...
5 zaskakujących powodów, dla których powinniśmy jeść więcej gruszek!
Sadownicy nazywają gruszki “darem bogów”, a dietetycy “potęgą żywieniową”. Dla nas to przede wszystkim pyszny owoc! Niestety, korzyści zdrowotne wynikające z gruszek są niedoceniane. Jedzenie gruszek ogranicza apetyt. Są one pełne składników odżywczych, błonnika i silnych przeciwutleniaczy, które pomagają w walce z rakiem, wzmacniają układ ...
Tradycyjne śniadania z różnych zakątków świata! Zobacz świetny filmik!
Zastanawialiście się kiedyś jak wyglądają śniadania w różnych częściach świata? Już teraz możecie się tego dowiedzieć dzięki krótkiemu filmikowi opublikowanemu przez serwis BuzzFeed! W Stanach Zjednoczonych tradycyjnym posiłkiem o poranku są pancakes, bekon, jajka i sok. Mieszkańcy Wielkiej Brytanii ...
5 sposobów na wykorzystanie HUMMUSU w Twojej kuchni!
Jeśli tam jak my, jesteś wielkim fanem hummusu, poznaj 5 sposobów na jego wykorzystanie! Próbowaliśmy wielu połączeń i specjalnie dla Was wybraliśmy te najlepsze. A jak Ty wykorzystujesz hummus w swojej kuchni? 1. Jedz hummus na śniadanie Hummus jest ...
Suszone pomidory – jak zrobić?
Nastaw piekarnik na 90 stopni. Pomidory umyj, przekrój na pół i za pomocą małej łyżeczki wydrąż miąższ. Ułóż pomidory (skórką do dołu) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp pomidory solą i włóż do piekarnika. Pomidory powinny suszyć się przynajmniej ...
Chrupiące plastry boczku – jak zrobić?
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Pokrój boczek w bardzo cienkie plastry, rozłóż na pergaminie i przyłóż drugim kawałkiem pergaminu. Aby uzyskać idealnie płaskie plastry boczku, połóż na warstwie naczynie żaroodporne. Piecz w piekarniku przez około 20 minut. Zobacz ...
11 posiłków, które przygotujesz w gofrownicy
Nie bez powodu nazywa się gofrownicą, bo przecież służy do robienia gofrów. Ale czy to jest jej jedyne zastosowanie? Niekoniecznie! Zobacz 11 dań, które możesz przygotować w tym cudownym urządzeniu. 1. Chrupiący boczek Na następnej stronie poznasz ...
Masło orzechowe – jak zrobić?
Obrane orzeszki ziemne upraż na rozgrzanej i suchej patelni. Dodaj szczyptę soli. Orzeszki powinny mieć złoty kolor. Orzeszki zmiksuj za pomocą blendera. Możesz dodać odrobinę oliwy z oliwek lub miód. Miksowanie trwa kilkanaście minut. Bądź cierpliwa i czekaj, aż masa będzie ...
Sery i zioła: jakie pasują do siebie najlepiej?
Sery smakują intensywnie i są gęste, zioła z kolei są delikatne i lekkie. Sery sycą, zioła nadają aromatu i wspomagają trawienie. Jak to w życiu bywa, przeciwieństwa się przyciągają. Ze względu na mnogość rodzajów zarówno serów, jak i ziół, warto ...















